mail.isj.timis@gmail.com

logo logo
img

Finantari pt grupuri informale de tineri - Com`On Timisoara

Proiectul Com’On Timișoara are ca principal scop derularea unui proces participativ bazat pe implicarea tinerilor în comunitate. Proiectul își propune crearea unui portofoliu de până la 20 de proiecte propuse de tineri din și pentru comunitatea timișoreană și, totodată, implicarea cetățenilor din Timișoara într-un proces democratic de deliberare și decizie pentru stabilirea modalității optime de cheltuire a (unei părți din) bugetului public.

Astfel, grupuri informale constituite din minim 3 tineri, cu vârste cuprinse între 14 și 35 de ani, sunt încurajate să aplice pentru finanțare cu cel puțin una și cel mult 3 idei prin care pot aduce beneficii comunității, urmând ca publicul timișorean să voteze inițiativele, finanțate fiind cele mai votate dintre acestea. Bugetul maxim pentru o propunere de proiect este de 2000 lei.

Misiunea proiectului este de a întări rolul și sprijinul acordat tinerilor și a grupurilor informale formate de către ei în participarea activă a acestora la schimbarea societății, printr-un proces de dezvoltare urbană sustenabilă, responsabilă și inclusivă, prin împărtășirea spațiului, culturii, puterii, muncii, bucuriei, viziunii și valorilor europene comune, abordând teme precum responsabilizarea și susținerea tinerilor, mobilitatea, informarea și dialogul structurat, în cadrul unui program de un an în Timișoara, program care este încadrat în strategia locală pentru tineret.

COM’ON TIMIȘOARA este un proiect dezvoltat și implementat de Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT) cu finanțare din partea Primăriei Municipiului Timișoara prin programul de finanțări nerambursabile alocate de la bugetul local pentru activități nonprofit culturale și de tineret de interes local conform HCL 40/29.07.2016 și cofinanțare din partea BCR (Banca Comercială Română). Proiectul a fost inițiat împreună cu sprijinul acordat de către Grupul PONT, inițiator al programului cu același nume din Cluj-Napoca.

Termen: 29 octombrie 2018

Mai multe informatii: http://timisoara.com-on.ro/noutati/dam-startul-com-on-timisoara-2018