mail.isj.timis@gmail.com

logo logo
img

SEMINAR DE INSTRUIRE PT OLIMPIADA ”TINERII DEZBAT” - 2019

Seminar de instruire a profesorilor, care vor să dezvolte cluburi de dezbateri, în vederea participării la Olimpiada de argumentare, dezbatere și gândire critică ”Tinerii dezbat” – 2019

Cui de adreseaza seminarul?

Cadrelor didactice din cadrul învățământului liceal, care nu au mai participat la sesiuni de formare în domeniul dezbaterilor, formatul World School Style sau doresc să își actualizeze informațiile.

Locația, data și ora de începere

  • Locația: Liceul Teoretic ”Nikolaus Lenau” – Timișoara
  • Data: 22 februarie 2019
  • Ora 15

 Formatori:

prof. Ana Maria Iacob – Colegiul Național ”Ana Aslan – Timișoara

prof. Angela Avrămuț - Liceul Teoretic ”Nikolaus Lenau” – Timișoara

 Înscrierea se face prin intermediul formularului din link:

https://goo.gl/forms/15A8Q72cAPFNCxjT2

Certificare:

Eliberarea unei adeverințe din partea I.S.J.Timiș, care dă dreptul participării la etapa județeană și națională a Olimpiadei de argumentare, dezbatere și gândire critică ”Tinerii dezbat” – 2019, respectiv participarea, în caliate de membru, în cadrul consiliului consultativ al olimpiadei.

Formatul dezbaterilor:

În toate formatele dedezbateri există două echipe alcătuite, în egenral, din 3 membri, dintre care una trebuie să susțină, iar cealaltă trebuie să nege / combată  tema pusă în discuție (moțiunea). Aceste două echipe sunt denumite ”echipa afirmatoare” (guvern), respectiv ”echipa negatoare” (opoziție). Abordarea de tip pro sau contra dezvoltă partipanților capacitatea de analiză a problemelor controversate și ajută la obținerea unor imagini nedistorsionate de prejudecăți.

Ulterior înscrierii, participanții vor primi, pe e-mail, un exemplu de dezbatere în formatul World School.