mail.isj.timis@gmail.com

logo logo
img

Invitatie workshop - Prevenție și intervenție în cazurile de violență împotriva copilului în familie, societate și instituții

Avem plăcerea de a vă invita la workshop-ul cu tema „Prevenție și intervenție în cazurile de violență împotriva copilului în familie, societate și instituții.”

Workshop-ul va avea loc sâmbăta (24 noiembrie, orele 10:00-12:00), la Consiliul Județean Timiș, în Sala Revoluției (etaj 1), B-dul Revolutiei 1989 nr.17 și va fi moderat de dna conf. dr. Venera Bucur (vice-președinte Asociația Academia Mămicilor din Timișoara). Workshop-ul este organizat în cadrul Conferinței  internaționale de asistență socio-medicală comunitară cu tema „COPILUL ȘI FAMILIA ÎN CENTRUL SERVICIILOR DE ASISTENȚĂ SOCIO - MEDICALĂ COMUNITARĂ” (23-24 noiembrie 2018).  Mai multe detalii despre conferință găsiți aici: http://www.asmctm.ro.

La workshop-ul cu tema „Prevenție și intervenție în cazurile de violență împotriva copilului în familie, societate și instituții” vor fi prezente personalități în domeniul asistenței sociale din țară și din străinătate, precum și specialiști din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș.

 Acest workshop va încerca să atingă, cu sprijinul dumneavoastră și al specialiștilor implicați în intervenție, următoarele obiective:

1. Sensibilizarea cadrelor didactice cu tema violenței în societate și în instituții, violența în familie, portretul agresorului și al victimei, bulling și tema mare a maltratării copilului.

2. Crearea unei rețele de sprijin pentru cadre didactice, părinți și copii, facilă și  accesibilă pentru bunăstarea copilului.

3. Promovarea profesiei de asistent social ca educator și mediator al conflictelor și mai ales de promotor al drepturilor copiilor.

Pentru a facilita crearea unei rețele inter-instituționale de sprijin în prevenția și intervenția în cazurile de violență ne-am bucura să participe la acest workshop și reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică și ai Inspectoratului Școlar Timiș.

Participarea la workshop este gratuită, iar participanților li se va elibera o diplomă care atestă participarea la acest workshop. În acest scop, vă rugăm să confirmați participarea la workshop pe adresa de mail: asmctm@yahoo.com, cu numele complet (pentru a fi trecut pe diploma de participare) și mențiunea ”Participare workshop – 24 noiembrie”.

Cu mulțumiri,

În numele Comitetului de organizare,

Conf. dr. Venera Bucur